Green Gastro
Rozet

Bijgevoegd tailor made rozet hebben wij ontworpen om in kaart te brengen op welke punten ons bedrijf zich dagelijks inzet voor een duurzaam beleid. In de afgelopen 5 jaren hebben wij ondervonden wat haalbare en realistische initiatieven zijn voor een overgang naar een betere balans in het systeem. Deze aanpak vraagt altijd om (tijdelijk) meer inzet en kleine offers, maar is een investering in de natuurlijke bronnen waar wij afhankelijk van zijn als gastvrijheidssector. Geleidelijk groeien we naar een steeds meer sluitende bedrijfsvoering afgestemd op een duurzame werkwijze. Stap voor stap.

Elk kwartaal groeit ons netwerk aan leveranciers en ‘consious connections’. Ondanks de tientallen geïmplementeerde actiepunten, blijven er doorlopend punten voor verbetering, zoals het nog meer terugdringen van plasticverbruik. Energiebeheer blijft een uitdaging vanwege het monumentale pand waarin wij zijn gevestigd en de daarbij behorende beperkende factoren. Dit compenseren wij door op alle andere vlakken bewuste keuzes te maken waarbij het doel is om onze gasten nergens tekort te doen. Diverse pijlers zijn gelukkig voor veel collega ondernemers ook al de norm zonder nadruk op duurzaamheid, maar konden ook niet ontbreken voor een compleet beeld. Get inspired! Duurzaam genieten van uit eten gaan, blijft zo een feestje! Bedankt voor de belangstelling in ‘de achterkant’ van BUUT.

Namens ons team,

Frederik en Charline
Brasserie BUUT

Verreweg
het beste
van dichtbij

Onder het motto ‘verreweg het beste van dichtbij’ werken wij dagelijks aan het verduurzamen van onze bedrijfsactiviteiten en het serveren van heerlijk eten. Achter de schermen proberen we onze impact op het milieu te minimaliseren door meer dan 30 geïntegreerde duurzame acties door te voeren. Binnenkort komt er een inzichtelijk en praktisch model online waarin te zien is hoe wij dit vormgeven. Het merendeel van onze ingrediënten (±80%) is lokaal. De seizoenen en onze lokale leveranciers vormen de inspiratie voor de wisselende menukaart. Wij verspreiden hun verhaal en zijn trots op onze samenwerkingen. Sinds kort zijn wij aangesloten bij ‘Dutch Cuisine’ myTreats en toegelaten tot de We’re Smart Green Guide.

Low waste

Weinig afval en plastic vermijden hebben onze aandacht. We scheiden 5 verschillende soorten afval en verwerken snijafval voor andere doeleinden in de keuken. Naast directe samenwerking met kleinschalige boeren kiezen wij voor Nederlandse partners die strijden tegen voedselverspilling. Ons groene beleid omvat verder duurzaam gebruik van water en energie, bewuste logistieke keuzes met betrekking tot onze goederen en het gebruik van een scala aan ecologische schoonmaakproducten.

Wij gebruiken statiegeld (melk)flessen, brood en veel groenten worden zonder plastic in kratten geleverd, schoonmaakspray zit in herbruikbare flacons, er is alleen bruisend en plat kraanwater aanwezig, sommige tafels zijn gemaakt van lokaal eikenhout uit het bos, wij serveren diverse siroopmocktails om het gebruik te minimaliseren van getransporteerde flessen in frisdrankkratten, groenafval belandt op onze composthoop, we gebruiken kooktechnieken als pekelen en fermenteren, noemenswaardige voedselverspilling word genoteerd, onze keukenkleding is ethisch geproduceerd van biokatoen en gerecyclede PET-flessen, onze gilets zijn gemaakt van voormalige gordijnen/bankstoffen en de servetten zijn MVO en GOTS gelabeld. Door het hele bedrijf kijken we naar duurzame keuzes met behoud van een luxe gevoel.